Meny - information

Länkar

Länkar

Vi har samlat några länkar som innerhåller en hel del nyttig information kring golfresor. Klicka på respektive rubrik för att nå informationen.

 
Historisk väderstatistik
Vad är det för väder på resmålet? Resor planeras och bokas lång tid i förväg och för att vara så säker som det bara går att vara på vädret är historisk klimatstatistik nyttig information.

 
Soluppgång och solnedgång
När går solen upp respektive ned? Det kan vara viktigt information när golfresan detaljplaneras.

 
Se flygbokningen på nätet
De flygbokningar Golf World Travel gör i bokningssystemet Worldspan kan ses direkt på Internet. Klicka på ovan länk och fyll i uppgifterna. Observera att detta endast gäller flygbokningen och ej bokning av golf och hotell etc.

Efternamnet måste stavs exakt som det har gjorts i flygbokningen. När det förkommer Å, Ä och Ö ersätts de i med A, A och O.

Worldspan Trip Locator är samma som flygbokningens bokningsnummer, detta erhålls av Golf World Travel.

Samtliga större reguljära flygbolag ingår i Worldspans bokningssystem. Observera att flygbokningar med lågprisflygbolagen ej går att se på Internet.

Undantag från att kunna se flygbokningen på Internet kan förkomma, t.ex. när större grupper bokas.

 
Hyr golfutrustning med clubstohire.com
Vill du inte ta med dig egen golfutrustning? Kanske för tungt att släpa? Dyr flygfrakt? Eller något annan anledning… nu erbjuder vi i samarbete med clubstorhire.com golfutrustning att hyra på ett antal utvalda destinationer. Ta del av möjligheten genom clubstorhire.com egen hemsida.

 
Luftfartsverket
Luftfartsverkets hemsida innehåller mycket nyttig information inför en utlandsresa. Bland annat: vilken termnial flygen avgår från, säkerhet, tull och taxfree, tidzoner, för flygrädda m.m.

 
Köpenhamn flygplats
Köpenhamn flygplats hemsida innehåller mycket nyttig information inför en utlandsresa. Bland annat: vilken termnial flygen avgår från, säkerhet, tull och taxfree, tidzoner, m.m.

 
Europaparlamentet
Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 261/2004 av den 11 februari 2004 om fastställande av gemensamma regler om kompensation och assistans till passagerare vid nekad ombordstigning och inställda eller kraftigt försenade flygningar och om upphävande av förordning (EEG) nr 295/91 (1).

 
Hela resan
Hela Resan gör det enklare att planera. Tidtabeller för flyg, tåg, båt och buss på ett ställe för transporter i hela Sverige.

 
Svenska Golfförbundet
Förbundet tillhandahåller den officiella informationen som finns kring golf. I samband med en golfresa kan det vara bra att känna till vad som gäller kring handicapregler och regler för golfspel.

 
Utrikesdepartementet
Utrikesdepartementets hemsida innehåller mycket praktisk information som t.ex; aktuella reserekommendationer, adresser till ambassader och konsulat, att tänka på inför resan, generella reserekommendationer, vigsel på ambassad, m.m.

 
Smittskyddsinstitutet
Smittskyddsinstitutet (SMI) är central expertmyndighet med uppgift att bevaka det epidemiologiska läget i fråga om smittsamma sjukdomar bland människor och främja skyddet mot sådana sjukdomar.

 
Kammarkollegiet
Konsumenter skyddas genom resegarantier. Kammarkollegiets egen hemsida innehåller det mesta kring hur detta fungerar.

 
X-change kontantguider
Golf World Travel rekommenderar x-change kontantguider. Kontantguiderna är helt gratis och berättar hur du hanterar din reskassa på bästa sätt. Hur mycket bör man pruta? Vad bör man tänka på när man handlar med kort? Vilken valuta fungerar bäst?.

 
World Electric Guide
Är du i behov av el under resan? Använd vår länk för information om vilken el som gäller på ditt resmål!

 
Café Opera Golf
Café Opera Golf är en långvarigt samarbetspartner till Golf World Travel där vi arrangera årliga resor. Besök gärna Café Opera Golf´s hemsida.