Meny - information

Italien

Välkomna till Italien – ett idealiskt golfland. Här finns ett hundratal 18-hålsbanor men knappt några inhemska spelare. I ett land med nästan 60 miljoner människor fanns 2004 bara 70 000 registrerade spelare.

Detta faktum gör Italien till ett perfekt golfland. Trängseln är minimal. Dock: lördagar och söndagar kommer medlemmarna till sina klubbar. Men lika mycket för att umgås och äta i klubbhuset som att spela. I Italien är golf en överklassport. Medlemsavgifterna är mycket höga. Den största orsaken till det låga antalet utövare.

Välkommen att boka en en golfresa till Italien!

Destinationer Italien

Brindisi Syditalien

Brindisi Syditalien

Golf i populära syditalien Nytt fräscht hotell Ny golfbana med hög tillgänglighet Fler golfbanor i närheten Bara fördelar Välkommen och prova något nytt
Emilia-Romagna

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna är en region vid Adriatiska havet i norra Italien. Regionen är tätbefolkad och en av Italiens rikaste. Emilia-Romagnas kök är ett av Italiens mest karakteristiska. Ytan omfattar 22 123 ...
Milano

Milano

Norditalien och Milano blir ett attraktivt alternativ med de ofta goda kommunikationerna med flera lågpris flygbolag från flera olika orter. Till Milano gäller direktflyg till någon av de tre flygplatserna ...
Rom

Rom

Kultur, världsarv och historiska byggnader finns det gott om i Rom och att kombinera detta med golf så blir det faktiskt en mycket unik resa. Tillbringa förmiddagen på golfbanan på något ...
Sardinien

Sardinien

Sardinien (på italienska Sardegna, Sardinnia på sardiska) är en italiensk ö i Medelhavet, belägen väster om den italienska halvön. Sardinien är, med en yta på 24 090 km2, den näst ...
Sicilien

Sicilien

Sicilien en ö i medelhavet och som skiljs från fastlandet av Messinasundet. Öns största stad är Palermo som ligger på Siciliens norra kust. Det är kring Palermo öns centrum ligger. ...
Toscana

Toscana

Toscana har kanske Italiens vackraste landskap, och förmodligen det mest berömda. Här finns allt: maten är oslagbar i kombination med traktens lokala viner, golfbanor, underbar natur och fantastiska kulturskatter. Ett ...
Venedig

Venedig

Kring Venedig i norra Italien finns fler fina golfbanor och golfanläggningar. Som de flesta golfbanorna i Italien är tillgängligheten mycket god och prisnivån attraktiv. Flygförbindelserna med Venedig är också mycket goda ...

Bilder

Läs mer om Italien

Välkomna till Italien – ett idealistiskt golfland. Här finns ett hundratal 18-hålsbanor men knappt några inhemska spelare. I ett land med nästan 60 miljoner människor fanns 2004 bara 70 000 registrerade spelare.

Detta faktum gör Italien till ett perfekt golfland. Trängseln är minimal. Dock: lördagar och söndagar kommer medlemmarna till sina klubbar. Men lika mycket för att umgås och äta i klubbhuset som att spela. I Italien är golf en överklassport. Medlemsavgifterna är mycket höga. Den största orsaken till det låga antalet utövare.

Välkommen att boka en en golfresa till Italien!

De flesta anläggningar vi samarbetar med har egen golfbana. Resenärerna promenerar alltså till första tee. Det är mycket uppskattat att slippa transporter.

Det sägs att alla vägar bär till Rom. Och gärna för oss! Säg den stad som har mer att erbjuda än Rom. Här finns historiens vingslag kort sagt i varje kvarter: Colleseum, Forum Romanum, Pantheon, Peterskyrkan (världens största) …Just name it!

Här finns hur mycket som helst att se, frågan är bara hur mycket man orkar. Det finns ett talesätt i Italien apropå hur lång tid man behöver för att se allt i Rom (på svenska): ”Rom, ett liv räcker inte”. Bättre kan det inte sägas.

Ingen vet exakt hur många människor som bor i Rom. 2,5 miljoner? Tre? Fyra? Ja, kanske fyra. Känt är att ungefär två miljoner bilar och 500 000 vespor är registrerade i staden. Och här kan vi snacka om trafikträngsel… Det bästa färdsättet i centrum är dina egna fötter. Glöm inte att ta med bekväma skor.

I Rom bor Golf World Travels gäster bl.a. på Sheraton Parco de´ Medici, som har en 27-håls parkbana. Närheten till centrum, tio kilometer, och hotellets gratisbussar till Piazza Venezia i centrum gör hotellet till ett mycket bra boende.

Golf på förmiddagen, kanske lunch på klubbens terrass med utsikt över flera greenområden och sedan buss på Rom!

Banan är inte Roms bästa. Men den fordrar stundom sin man. 18:e hålet, till exempel – par fem, 505 meter – där greenen omges av vatten. På båda sidor. Sikta rätt med inspelet.

På klubbhusets altan är du omgiven av en sprutande fontän, pinjeträd, cypresser, hängpilar, olivträd och allehanda blomsterarrangemang. Känn hur du går ner i varv.

Det finns andra, vassare banor. Olgiata Golf Club där Italian Open brukar avgöras. Förmodligen Roms bästa tillsammans med Le Querce Golf Club, 60 kilometer från Rom. I Rom-Lazio-området finns elva 18-hålsbanor så du behöver inte leta. Och som sagt, trängseln är minimal på vardagar.

Trots all golf så är besöket inne i staden kanske resans höjdpunkt. Rom grundades 753 f. Kr. och historien gör sig hela tiden påmind. Detta bästa sättet att se Rom är med en guidad rundtur.

På egen hand går fötterna naturligtvis till Fontana di Trevi där Anita Ekberg badade i Fellinis film ”Det ljuva livet”. Släng en slant i fontänen och önska dig något.

Ett annat måste är förstås mötesplatsen Spanska trappan. Ögonhandla på exklusiva Via Condotti om du inte har en plånbok modell XXL.

Sätt dig vid ett lunchbord och beställ pinfärsk, dallrande mozzarella i handbollsstorlek – så långt från den plastinslagna du köper hemma i snabbköpet du kan tänka dig – några skivor Prosciutto di Parma, ett bröd, ett glas blodrött, doftande Chianti och… ja, livet är rätt så bra…

Det är med sorg i hjärtat vi säger ”Arrivederci, Roma!”

Göran Söderlund, frilansjournalist