Meny - information

Transport av golfbag

För transport av golfbag förekommer olika regler och förutsättningar beroende på med vilket flygbolag resan sker. Kontrollera vad som gäller vid bokningstillfället och i bekräftelser.

– Några tips

Packa lätt och litet. Check gärna in tillsammans när ett sällskap reser ihop. Bagagevikten kan nämligen slås ihop på vissa flygbolag. Det innebär att om en person har lite för mycket bagagevikt, och tre personer lite för lite kan detta jämna ut sig i slutänden. Detta förhållande gäller givetvis för alla olika storlek på sällskap som reser tillsammans, under förutsättning att in-checkning sker tillsammans.
 
Resefodral. Skydda alltid golfbagen med ett resefodral för att minska risken för att något går sönder eller blir stulet. Särskilda resefodral för golfbagar finns ofta att köpa i golf- och sportbutiker.
 
Vad händer om något går sönder. Om oturen är framme och bagaget förloras eller blir skadat ska alltid direktkontakt tas med respektive flygbolaget på flygplatsen i ankomsthallen direkt i anslutning till när skadan har uppstått. Förlorat eller skadat bagage är alltid en uppgörelse mellan flygbolaget, resenären och eventuellt försäkringsbolag direkt. Vi rekommenderar alltid våra resenärer att teckna reseförsäkring för denna typer av händelser.
 
Golfskorna i handbagaget. Om oturen är framme och klubborna inte kommer fram kan det vara praktiskt att ha golfskorna i handbagaget. Skor kan ju vara svårt att få tag på, men golfklubbor går i de flesta fall att hyra.
 
Kin Bag. Har du en Kin Bag bör du inte ta med den på resan, speciellt inte om du ska resa till Skottland, Irland eller USA. Vissa banor har vagnförbud, då måste du ha en bag du kan bära. I USA är det snarare regel än undantag att du använder golfbil på golfbanan. En Kin Bag kan vara svår att få fast bak på golfbilen.